Van Nay naar Yay!

“Zou je dat nou wel doen?” is de vraag die ik deze week maar liefst 4 keer gesteld kreeg.


En de week is nog niet eens voorbij.

Geïnspireerd door boeken ‘Rich dad, poor dad’ en ‘the four- hour workweek’ deel ik met mijn omgeving hoe ik helemaal warm word van de Lifestyle- Design mindset en wat dit gaat betekenen voor mijn eigen toekomst. Aan hun gezichten te zien lijken ze het vooral heel riskant te vinden om uit het stramien, en daarmee de zekerheid, te stappen. Het is beter om te doen wat er van je verwacht wordt, je niet te veel te laten meeslepen door inspirerende succesverhalen van anderen en net als anderen netjes te sparen voor je pensioen.

Het afgelopen jaar is de angstige kant in iedereen aardig aangewakkerd. Het lijkt alsof we meer dan ooit risico’s zo klein mogelijk willen houden en veilig in onze bubbel willen blijven. Persoonlijk heeft de pandemie bij mij juist het tegenovergestelde teweeggebracht.

Er is mij namelijk een cadeau gegeven.. Tijd! Tijd die ik normaal zou besteden aan feestjes, borrels, verjaardagen, bioscoopjes en etentjes heb ik nu geïnvesteerd in mijzelf. Van buiten gekeerd terug naar binnen gefocust. Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb de uitjes behoorlijk gemist (en nog steeds!) maar het heeft mij ook gedwongen om na te denken over de grotere vragen in het leven. Hoe kan ik mijn toekomst vormgeven en de regie zo veel mogelijk in eigen handen nemen? De pandemie heeft mij doen realiseren dat de wereld ieder moment drastisch kan veranderen en je daar vervolgens heel weinig invloed op uit kan oefenen. Wat wèl kan is zoeken naar hoe je je in die constante verandering steeds weer kunt aanpassen in je overtuigingen, levensstijl en doelen voor de toekomst.

Deze blog is dus een korte shout- out voor onvoorwaardelijke steun. Voor aanmoediging in plaats van ontmoediging. Voor complimenten in plaats van zorgen. Voor luisteren in plaats van adviseren. Zeker in deze tijd is het best wel stoer om je eigen pad te volgen en kunnen we elkaars steun daarin heel goed gebruiken.

Let’s go from Nay to Yay!
 
 
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook